Stel cookie voorkeur in

Waarom

Om te kunnen zeggen waarom kwaliteitsbeleid zo belangrijk is, moeten we kwaliteit eerst definiëren. Kwaliteit is volgens Surplus het voldoen aan de verwachtingen van al onze stakeholders bij het verzorgen van onze kerntaken en het voldoen aan de verwachtingen die spreken uit onze eigen missie en visie. Omdat die verwachtingen binnen en buiten de organisatie voortdurend veranderen, is kwaliteit leveren geen eenmalige inspanning en is het geen constante waarde. Er zijn kwaliteitsbeleid en een kwaliteitssysteem nodig om ervoor te zorgen dat het kwaliteitsniveau constant verbetert.

Het kwaliteitssysteem van Surplus focust dan ook niet alleen op (het halen van) externe normen voor onderwijskwaliteit maar ook op de wensen en behoeften van leerlingen en hun ouders, op maatschappelijke ontwikkelingen, op de inrichting en besturing van de organisatie, en op de ontwikkeling en het kwaliteitsbewustzijn van medewerkers.

 
Ons kwaliteitssysteem, waarom zó?

Kwaliteit is geen constante waarde. Kwaliteitsbeleid is nodig om ervoor te zorgen dat het kwaliteitsniveau constant verbetert.